Dodelijke psychiatrie
Een stelselmatige ontkenning
Auteur: Peter C.Gotzsche

Inhoud:
Wat betekent het om geestesziek te zijn? Depressie. Angst- Adhd- Schizofrenie- Bipolaire stoornis- Dementie- Elektroshock- Psychotherapie en lichaamsbeweging- Wat gebeurt er in de hersenen?- Stoppen met psychiatrische geneesmiddelen- Georganiseerde misdaad, corruptie van mensen en wetenschap en ander onheil- Dodelijke psychiatrie en doodlopende vragen- Er moet een verbod komen op dwangbehandeling en onvrijwillige opsluiting- Wat kunnen patiënten doen? Wat kunnen artsen doen?

Kinderen plegen zelfmoord door ondeugdelijke geneesmiddelen.
Psychiaters schrijven massaal psychofarmaca voor die vaak meer bijwerkingen en sterfte tot gevolg hebben dan dat ze bijdragen aan een beter leven van de patiënten.
In Europa en de VS sterven jaarlijks 500 000 personen door psychofarmaca. Fabrikanten en onderzoekers plegen fraude. De meeste psychofarmaca doen meer kwaad dan goed; Overmatige gebruik leidt tot een alarmerend aantal sterfgevallen.
Gotzsche onderbouwt zijn betoog met een grote hoeveelheid onafhankelijk onderzoek-en praktijkvoorbeelden; tot frustratie van zijn tegenstanders die er maar niet in slagen hem van repliek te dienen.

Aantal blz: 464
ISBN: 978 9047 708414
Uitgeverij: Lemiscaat www.lemiscaat.nlnaamloos